RAMA RAMA DIHATI FIFYJAMMIEASBIM

ICE AGE

salam readers ku sayang sehat ke semua aryni ? hehe maaf la lambat update blog bukan ape sebuk dgn masa cuty bersama keluarga tambahan lagi dgn my musyuk . hehe tapi beberapa hari yng lepas fy pergi times square..kurt sana ade ICE AGE aw , hekhek best sgt pengalaman yg bakal korg alami mmg kurt situ je..datang la weyh sumpah best , dalam tu ade 7 station , setiap station pengalaman yg berbeza aw..hehe fy masuk nan akak n my musyuk . heheh siap ade pemandu pelancong taw * aw dia hensem ok tergoda i XD hahahha

masa masuk tu perh!! gelap gegiler beb ! boleh ABG PEMANDU tu cakap kurt fy "NAK PINJAM LAMPU SULUH KER?" fy cakap la "NAK! SEBAB MMG GELAP NI" dia gelak ! kuang asam boi tol hekhekhek pastu bukan nak kasi pinjam dia blar macam tu je ade la . hahah



huh yang belakang fify tu salah satu binatang zaman duludulu . binatang tu ade dlm air ice , binatang tu sgt besar oke , dorang dlm ice age ni wat size binatang tu betul2*REAL PUNYERR~ bukan size pameran . bukan setakat hiasan taw , ikan tu bergerak2 oke . terkejut maqq , hahahha dala gelap XD mata dia berkelip2 heheh :) amboi men kenyit mata lak eh nak ngorat i ker XD

wah besar GIGI dia korang bayangkan saiz dorang besar tu kalau hidup fy pon dia telan aw .! grrrrrrrr hekhekhek

binatang ni makan udang besar tu XD hehe mmg besar la best sgt !

bergambar nan my musyuk . 1 ari dia layan karenah fify ni . hehe tengs sayang .

real taw , jom la dtg TINGKAT 7 times square :)

tu nmpak tak pelancong lain*pelancong ke ? pelawat kan ? hehehe

yang baju purple tu kakak i , then my musyk sempat posing hekhekhek nal masuk second station lak tu :)

hehe ni untuk station satu hidupan laut :)

so untuk next station ni memang best sgt , real la tunjuk . hehe yang terkejut nya kami ni punya la fokus yang depan2 kami je...tak perasan lak yang belakang ade kepala binatang tu gerak dgn suara nya grrrr terkejut gak la nek trauma i XD hahaha jom kita tgok ....


hahah . ni la binatang yang mengejutkan kami semua dgn speaker yg besar n kuat perh bergegar hati fy beb ! hahahha tapi seys la terkejut BADAk gak la fify ni , n wandi tergelak lak tgok fify terkejut kuang asam tol dia XD
binatang ni tgh makan :) grrr gerak2 tu jgn men2

binatang tu gerak2 seolah2 binatang itu berlari mengejar MANGSA nya , giler besar beb !

fify pon posing ..*encik harimau yg comel jgn makan sy yer ^_^


huh nampak tak gajah yg besar tu ? pernah nmpak kurt mane??? mesti cerita ICE AGE kan ? itu la saiz sebenar gajah yg comel itu :) masa dia gerakakn belalai* aww heheheh :) terkejut maqq ! lari gak tergedek2 menyorok XD ni jugak merupakan station ke tiga kami :)

bersama dia

gajah ice age ni binatang hampir pupus *ek ? ke da pupus XD

station ke 4 kami . beruang kutub :) garang gak beruang ni , igt comel manja :)

ape erk nama burung ni . pido ke ape tah tak silap fify :) binatang ni makan ikan :)



ni nan my sista :) hehe sedang kesejukan ni :) gheeeee ^_^


aku sodok kang XD ehhehe besar tak binatang ni ? perh . kalau fify kne kejar ni dgn binatang ni mahu tak cukup tanah :)

ni station ke 5 kami , sebelum masuk sini pemandu pelancong tunjuk ade papan kenyataan suruh "SILENT YOUR PHONE BEFORE ENTRY HERE" fify pon kelam kabut tutup bukan fy je pelawat lain jugak . huhu masa kami masuk tu tetibe dengar telipon bunyi...tut tut tut tut saling pandang la kami tgk hp sapa tawtaw je burung besar tu keluar nak patuk .! perh lari gak fify :) hekhek my musyuk gelakkan fify je =,=" hehe


ni plak station ke 6 kami , dinasour :) perh bergerak2 mulut dinasour tuh . terkejut maqqq ! hehehhe nan sound dorang kan . perh real doe ! hehhe

ni lak station terakhir kami . the SNOWMAN ! nampak arrow tu ? tunjuk tapak kaki snowman taw , hehe fy ukur nan kaki fy perh kalah =.=" *SNOWMAN hahhha tak la menangla snowman besar kot ! hehehe
jeng3x....tu la fy perkenalkan ENCIK SNOWMAN ! arghhhhh hehehhehe :) comel tak ? XD

hehe . tapak kaki nya besar :) hehe . korang lak test ukur . hekhek sah2 la korang menang XDD hahah gurau je :)


so kami pon lepas kuar ni dandan kezen fy mcj cakap da kua wayang nak jumpa kami :) so kami pon g la karaoke kurt KTV sg.wang sewa 2jam . melalak la kami . hekhek tapi ape2 pon the day was my best day :) fify suke sgt n my syg pon spent time until lewat ptg :) itu je la fify nak share arini ,

salam sayang
dari fifyjammieasbim :) please like if u want

8 comments:

ღEimaneelღ said...

wahhh...beshnye beshnye!! nak date jugakkkkkkkkkk

Fifyjammieasbim said...

@ eimanee : heee ajak your lover pergi ^_^ best taw . hehe

woot-woot said...

wahhhhh..hahahhahahhaha...bestttnyeeee...

lame tak pergi ts..taun depan na pegi hari2 xD

shoping ! :D

Fifyjammieasbim said...

@ woot woot : jom jom g serang ice age . heheh best taw , mmg berbaloi la walau 7 station je , heheh

aienz nawawi said...

eee . best nye kak .
adess nak gak date la law camni
huhu
cam best jep tmpt ni

*agak2 kesampaian ke? . tah la . haha*

Fifyjammieasbim said...

@ adeq ain : ey why not ? dtg la :) kurt times square je syg , tak jauh pon . heheh best dating smbil amek pengetahuan am lebih kan :)

ria said...

brp harga tiket? ?

Fifyjammieasbim said...

@ria : rm12 for aldult dear :)